"Met 2-0 winnen is niet genoeg"

MAANDAG, 25 JULI 2005, 20:49 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt dinsdag zijn eerste officiële partij van het seizoen. Bakoe uit Azerbeidzjan is de eerste hindernis op weg naar de Chamions League-vetpot. "2-0 is niet genoeg", vindt coach Franky Vercauteren.

Anderlecht maakt zich op voor de eerste match met inzet, dinsdag tegen Bakoe uit Azerbeidzjan. "Wat voor ploeg dat is, moeten we zelf nog ontdekken", zei Franky Vercauteren.

"We weten wel dat het een ploeg is die het van haar karakter moet hebben.Ze loeren op de counter en rekenen daarvoor op hun spitsen en rechterflank. Een klein broertje mogen we hen niet noemen, want die bestaan niet meer. Van dat soort ploegen kun je alleen verrassingen verwachten. Of het kan foutlopen? Als Anderlecht Anderlecht niet is, zou dat wel eens kunnen, ja."

De opdracht van Anderlecht is duidelijk: "Thuis moeten we het verschil zo groot mogelijk maken. 2-0 is niet genoeg", vindt de Anderlecht-coach.

"Eerst en vooral moeten we de nul houden. En om met een gerust gemoed naar daar te kunnen, moeten we ook drie of vier keer scoren. Zo niet, dan laat je nog hoop voor de tegenstander. Stel dat we thuis met 2-0 winnen en Bakoe komt in de terugmatch snel op voorsprong... . We mogen Bakoe hoe dan ook niet onderschatten. Mijn spelers moeten beseffen dat ze voorbij deze tegenstrever moeten om in de Champions League te spelen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.