Stuurt Dendoncker Tielemans naar de bank?

DINSDAG, 16 DECEMBER 2014, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker kreeg tegen Dortmund en Oostende zijn kans en speelde twee geweldige wedstrijden. Dat is ook Besnik Hasi niet ontgaan. "Ik kan niet meer naast Leander kijken", zo zegt hij. Maar wie moet er plaats ruimen?


Waar tot voor kort Sacha Kljestan nog de voorkeur kreeg wanneer Steven Defour niet kon spelen, heeft Dendoncker de Amerikaan nu met verve voorbij gestoken in de pikorde. En de West-Vlaming stoomt door. Zelfs als iedereen fit is, lijkt de basiself geen utopie meer.

Vooral Youri Tielemans lijkt te moeten vrezen voor zijn plaats. Dennis Praet zit in bloedvorm en speelt een rij hoger. Hij hoeft niet meteen te vrezen. Steven Defour dan? De recordtransfer voegt broodnodige ervaring toe en lijkt onmisbaar. "Tegen Oostende hebben we hem bij momenten gemist", gaf Hasi na de wedstrijd aan.

Blijft over: Youri Tielemans. "Youri moet meer vertrouwen hebben en meer doen bij balverlies", liet Hasi zich zondag ook ontvallen. Exit Tielemans dus? Dat zou ons verbazen aangezien zowel Hasi als het bestuur goud zien in de 17-jarige middenvelder. Ook toen hij eerder dit seizoen een mindere periode kende, liet Hasi hem staan. Het leerproces, weet je wel.

In ieder geval: door de prestaties van Dendoncker heeft Hasi nu een luxeprobleem. Hij heeft drie toppers voor twee plaatsen. Concurrentie is goed en zorgt er hopelijk voor dat iedereen nog sterker wil presteren. In de eerste plaats Tielemans dan. Bovendien kan Hasi nu een keer vaker Defour of Tielemans rust gunnen bij een lichte blessure.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.