Serhat niet tevreden met invalbeurt

DONDERDAG, 28 JULI 2005, 10:34 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Kersverse spits Serhat Akin begon dinsdag tegen Neftchi Bakou verrassend op de bank. En dat zint de Turk niet. "Ik begrijp er niets van", briest de snelle aanvaller.


"Ik ben verrast en teleurgesteld door de beslissing van de trainer", reageert hij. "Ik scoorde vijf goals in vijf wedstrijden tijdens de voorbereiding. Wat moet ik meer doen om in het basiselftal te staan?", vraagt hij zich luidop af.

"Men zegt altijd dat Anderlecht een luxeprobleem heeft in de aanval. Moet ik dat probleem oplossen door mijn contract te verbreken?", dreigt Serhat. "Ik zal alles doen om mijn plaats te veroveren. Ik doe mijn best en wacht af. Maar ik wil toch een gesprek met Van Holsbeeck. Ik ben niet naar Brussel gekomen om op de bank te zitten."

Trainer Franky Vercauteren reageert rustig op de uitlatingen van zijn nieuwe spits. "Serhat moet niet wanhopen, want we zullen hem nog vaak nodig hebben", stelt hij. "Het is niet realistisch om met vier spitsen te spelen. Ik heb al twee spitsen en Wilhelmsson."

Kan een vedette als Serhat daarmee omgaan? "Wat is een vedette? Die maken ook deel uit van de ploeg. Hij moet er maar mee leren omgaan, zo is topvoetbal. Topclubs hebben vijf of zes spitsen in het eerste elftal", besluit Vercauteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.