Voorstelling: Romeni Scott Bitsindou

WOENSDAG, 24 DECEMBER 2014, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Verschillende spelers van Anderlecht maken zich op voor de Africa Cup en de meest verrassende is Romeni Scott Bitsindou. Deze middenvelder is nog een onbekende voor het grote publiek, maar wij stellen hem graag aan u voor.


“Bitsindou is een verdedigende middenvelder van 18 jaar die geboren is in België”, vertelt DavidBxL, onze kenner van de Anderlecht-jeugd. “Op jonge leeftijd kwam hij over van de buren van Union. Jarenlang vormde hij een geweldig duo met Charly Musonda Jr.”
<lt;br>Een type Viera

Bij Anderlecht is men al lang overtuigd van het talent van Bitsindou. Samen met de Youri Tielemans, Andy Kawaya, Leander Dedoncker en Alexis Scholl werd hij uitgekozen om een speciaal trainingsprogramma te volgen bij Jacques Borlée.

David vergelijkt Bitsindou met Patrick Viera. “Hij heeft een geweldig positiespel, is goed in de recuperatie en door zijn gestalte is hij ook sterk met het hoofd. Verder heeft hij een prima pass in de voeten. Aan zijn snelheid moet hij nog werken en ook zijn explosiviteit kan beter. De voorbije twee jaar werd Bitsindou afgeremd door blessures, maar sinds het begin van dit seizoen staat hij er weer helemaal.”

Belgisch jeugdinternational

De voorbije jaren kwam Bitsindou geregeld uit voor de Belgische jeugdelftallen. “Een tijdje geleden kreeg hij echter de vraag om voor Congo-Brazzaville, het land van zijn ouders, uit te komen”, vertelt David. “Hij twijfelde niet om in te gaan op deze uitnodiging.”

En zo maakt de 18-jarige Bitsindou een grote kans om volgende maand aanwezig te zijn op de Africa Cup. Hoewel hij nog geen minuut speelde voor het eerste elftal van Anderlecht, zit hij in de preselectie van 26 spelers. Ten laatste op 7 januari weet Bitsindou of hij ook de definitieve selectie van 23 haalt.


Scott Romeni Bitsindou – U19 RSCA-FCB @purpleketje



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.