De gevolgen van Mitrovic’ ellenboogstoot

ZONDAG, 28 DECEMBER 2014, 16:43 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic toonde zich tegen Westerlo van zijn kleinste kant. Na een uur plantte hij zijn ellenboog in het gezicht van Bruno Godeau. Ref Dierick had de fase niet gezien. De camera’s helaas genoeg wel.


De kans dat de reviewcommissie Mitrovic schorst is groot. De kans dat hij weg komt met minder dan drie speeldagen eerder klein. De schorsing heeft echter verregaande gevolgen.

Door de Africa Cup verliest Anderlecht heel wat spelers. Naast Romeni Scott Bitsindou, Nicaise Kudimbana, Frank Acheampong, Fabrice N’Sakala, Ibrahima Conté en Chancel Mbema, is Anderlecht ook Gohi bi Cyriac een tijdje kwijt.

Mitrovic geschorst, Cyriac op de Africa Cup en Matias Suarez nog steeds geblesseerd. Samuel Armenteros is dan weer uitgeleend aan Willem II. Er lijkt een spitsenprobleem op komst.

Blijven over: Oswal Alvarez en Aaron Leya Iseka. De eerste is pas terug na twee jaar blessureleed. De tweede volgens Besnik Hasi nog niet klaar voor het grote werk. Ze zijn beiden echter waanzinnig getalenteerd. En net daar schuilt het probleem.

Als Anderlecht een extra spits koopt, barricadeert die de twee jonkies eens Mitrovic en Cyriac terug zijn. Als Anderlecht geen nieuwe spits haalt, komt al het gewicht op de schouders van Alvarez en/of Leya Iseka te liggen.

Een spits huren voor zes maand kost ook al gauw een paar honderdduizend euro. geld dat dan niet gebruikt kan worden om de noodzakelijke flankaanvaller en centrale verdediger aan te trekken.

De beste optie lijkt ons om een flankaanvaller te kopen die tijdelijk als valse diepe spits kan fungeren en na de terugkeer van Mitrovic en/of Cyriac opnieuw naar de flank kan. Bij Fullham loopt er eentje rond. Een Costa Ricaan naar verluidt.

Al kan de Reviewcommissie Mitrovic natuurlijk ook nog steeds vrijspreken. De commissie heeft dit jaar al belachelijkere stoten uitgestoken.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.