Haalt Anderlecht opnieuw Standard-jongere?

DINSDAG, 30 DECEMBER 2014, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Laatste Nieuws dreigt Standard een aantal toptalenten die in 2015 zestien jaar worden te verliezen. Eén van de spelers, Christian da Silva Katalay, geniet interesse van Anderlecht.


De lichting van 1999 wordt bij Standard beschouwd als één van buitengewone kwaliteit. “Nu ze op de rand van hun zestiende verjaardag staan en een contract mogen tekenen, wordt heel hard getrokken aan deze spelers”, zegt Christophe Dessy, directeur van de academie.

Lindon Selahi koos afgelopen zomer al voor Anderlecht en doelman Olivier Vliegen trok naar Genk. Zinho Van Heusden, Adrien Bongiovanni, Illias Moutha-Sebtaoui en Thibaut Verlinden hebben een aanbod op zak van Engelse of Italiaanse clubs. Anderlecht toont interesse in verdediger Christian da Silva Katalay.

Volgens de entourage van sommige spelers is de dreigende leegloop te wijten aan een gebrek aan visie bij Standard, maar Dessy vermoedt dat andere belangen spelen. “Wij geloven er niet in om, zoals Anderlecht wel doet, ouders een dikke Mercedes te geven of hen geld te betalen op voorwaarde dat ze later een profcontract tekenen. Misschien is dit naïef, maar wij geloven dat dit beter is op lange termijn.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.