Van Holsbeeck kijkt terug op 2014

WOENSDAG, 31 DECEMBER 2014, 16:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een gesprek met RSCA.tv blikt Herman Van Holsbeeck terug op 2014. De Anderlecht-manager vertelt onder meer over de trainerswissel, de geslaagde Champions League-campagne en de competitie waar het iets beter kon.


Over de aanstelling van Besnik Hasi

“Vier jaar geleden haalden we Besnik binnen als assistent en het was de bedoeling om hem de tijd te geven om te leren. Hij stak veel op van de coaches met wie hij werkte als speler en als assistent. Hij heeft zijn eigen persoonlijkheid en visie. Ik denk dat hij het ver kan schoppen.”

Over de play-offs en de landstitel

“Zelfs in onze stoutste dromen hadden we niet gedacht dat we nog kampioen zouden worden. Voor het eerste haalden we voordeel uit de halvering van de punten. Omdat het zo onverwacht is, is dit één van de mooiste, misschien wel dé mooiste, titel die ik hier al meemaakte.”

Over de komst van Defour, Conté en Colin

“De jongens die erbij gekomen zijn, toonden zich een meerwaarde voor de groep. Conté is jong en toonde over heel wat kwaliteiten te beschikken. Defour sukkelde wel wat met blessures, maar zijn ervaring zorgt ontegensprekelijk voor een meerwaarde.“

Over de Champions League

“We waren al heel tevreden om erbij te zijn. Andere jaren was het vaak afzien tijdens de poulefase, maar dit keer niet. In sommige duels, zelfs op verplaatsing, zagen we dat deze ploeg de tegenstander op zijn eigen helft kon vastzetten. Het was een openbaring.”

Over de huidige competitie

“Het eerste halfuur in Moeskroen was Anderlecht onwaardig. Dit kan echter voorvallen wanneer je veel jonge spelers hebt die om de drie dagen een wedstrijd moeten spelen. Dan komt het er niet enkel op aan om goed te kunnen voetballen, maar moet je er ook mentaal steeds staan. Bovendien heb je in België vaak dat je tegenstander zijn beste match wil spelen tegen Anderlecht.”

“We hebben dit seizoen al iets te veel punten laten liggen. Ook de manier waarop dit gebeurde, was niet altijd even goed. Dat Club Brugge nu vier punten meer heeft, dat is onze eigen fout.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.