Proto: "Ik ga met Mitrovic praten"

WOENSDAG, 7 JANUARI 2015, 11:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door een stomme reactie moet Anderlecht het drie wedstrijden doen zonder Aleksandar Mitrovic. Misschien kan de spits advies vragen aan Silvio Proto. Ook die wordt vaak uitgedaagd. “Maar ik reageerde nog nooit met een slag.”


“Na de wedstrijd tegen Westerlo zag ik Aleksandar niet meer. Ik ga hem niet de les spellen, maar zal hem er wel op wijzen dat hij zo’n dingen niet mag doen. Zeker niet als we al 3-0 voor staan”, vertelt Proto in La Dernière Heure.

“Aleksandar moet leren uit zijn fouten en weten dat hij niet mag reageren op provocaties. Ik weet dat men hem soms zoekt en dit is niet altijd eenvoudig. Er is veel gepraat over Aleksandars elleboogstoot, maar niet over het gedrag van de Westerlo-doelman. In de toekomst zal Aleksandar nog geconfronteerd worden met provocaties, maar dan mag hij niet meer reageren.”

Ook Proto wordt vaak uitgedaagd. “Maar ik heb nooit gereageerd met een slag. Bij mij is het echter vooral het publiek dat uitdaagt. Ik weet dat ik de doelman ben die het meest onder druk staat in onze competitie, maar ik heb hiermee leren leven.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.