Van Holsbeeck: "Beloning voor de hele club”

DONDERDAG, 8 JANUARI 2015, 17:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck reageert opgetogen op de belofte van Youri Tielemans om zijn contract te verlengen. "We zitten nu in een positie dat hem niet meteen moeten verkopen", zegt hij. "We kunnen nu zelfs 20 miljoen euro weigeren."


"Youri is amper 17 jaar en gaat nog naar school, maar hij heeft al getoond over een zéér groot potentieel te beschikken. Heel Europa wil hem", vertelt Van Holsbeeck. "Dat zo iemand bijtekent, is een beloning voor de club en dan vooral voor de mensen die in de schaduw werken en zij die al sinds zijn twaalfde met hem bezig zijn."

Tielemans' huidige contract loopt nog tot juni 2016. Mocht hij niet bijtekenen, dan was Anderlecht bijna verplicht geweest hem na dit seizoen te verkopen. "Nu zitten we in een positie dat we hem niet hoeven te verkopen, zelfs niet als een club twintig miljoen euro biedt", aldus de manager.

Hoeveel Anderlecht uiteindelijk wil verdienen een Tielemans, dat wilde Van Holsbeeck niet kwijt. "Dat hangt af van club tot club en van situatie tot situatie. Maar hij is enkel haalbaar voor de veertien tot twintig grootste clubs van Europa."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.