Anderlecht verliest nipt van Southampton

ZATERDAG, 30 JULI 2005, 17:59 - Bacardiboy

Anderlecht heeft de oefenmatch voor de Ted Bates Trophy tegen het Engelse Southampton verloren met 3-2. De Brusselaars traden wel niet aan in hun beste bezetting, zo werden heel wat grote namen thuisgelaten.

Anderlecht kwam nochtans al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na vijf minuten werd Jonathan Legear onderuit gehaald in de zestien, Michal Zewlakow kon de penalty succesvol omzetten: 1-0.

Na een half uur kreeg debutant Silvio Proto het eerste doelpunt in Anderlechtse loondienst om de oren. Jones lifte de bal over de doelman en de 1-1 stond na 29 minuten op het scorebord.

Niet veel later kwam Southampton zelfs op voorsprong, via diezelfde Jones. De Griekse tester Nikos Dabizas wou terugkoppen naar Proto, maar te kort. De vinnige Southampton-aanvaller zat ertussen en kon binnentrappen. Maar nog voor de rust kon Goran Lovre gelijkstellen. Met 2-2 op het scorebord werd gerust.

Vijf minuten na de rust stond Southampton alweer op voorsprong toen Jones zijn hattrick vervolledigde. Een moedig Anderlecht bleef wel nog zoeken naar de gelijkmaker, onder andere via een sterke Lovre. Maar ook de vervangers Tioté, Gerk, Zane, Mitu en Siani konden het tij niet doen keren. Integendeel, Southampton kreeg nog enkele mooie kansen en Silvio Proto moest nog een paar keer vinnig tussenkomen.