"Praet Gouden Schoen? Wat een grap"

DONDERDAG, 15 JANUARI 2015, 16:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Waalse voetbalanalist Stéphane Pauwels zit nooit om een uitspraak verlegen en ook nu niet. Hij haalt keihard uit naar de verkiezing van Dennis Praet tot Gouden Schoen. "Dit is een Vlaamse maskerade met gekochte stemmen."


Een maand geleden stond sportief Vlaanderen op z'n kop omdat niet Delphine Persoon maar wel Nafi Thiam Sportvrouw van het Jaar werd. De grote schuldigen hiervoor, zo klonk het toen, waren de Waalse journalisten. Vandaag klinkt vanuit Wallonië eenzelfde geluid na de Gouden Schoen.

"Praet als Gouden Schoen is een grap", zo begint hij op Twitter. "Hij speelde amper tien goede wedstrijden. Dit toont aan hoe zwak onze competitie is. Voor mij is Silvio Proto de winnaar. Proto was het meest beslissend voor zijn ploeg. Hij heeft punten gewonnen en is voor de helft de verantwoordelijk voor de titel."

Ook Praet zelf krijgt ervan langs. Pauwels tweet een foto van een krantenartikel met als kop een citaat van Praet: 'Ik verdien de Gouden Schoen' (dit werd foutief beweerd in Het Nieuws op VTM en Praet kreeg hiervoor excuses, red.). De commentaar van Pauwels bij deze foto: "Dennis heeft een te hoge eigendunk. Hij doet me denken aan Gilles De Bilde."

"Dit is allemaal gedaan om hem te kunnen verkopen", eindigt Pauwels. "Al drie maanden zijn ze aan het lobbyen. Alles is in het werk gesteld om zijn prijs op te drijven. Dat een farce. De Gouden Schoen is een Vlaamse maskerade met gekochte stemmen. De media hebben hun werk gedaan. Beschamend."

Sudpresse en Mpoku

De kritiek van Pauwels kan op bijval rekenen van onder meer Paul-José Mpoku, tot voor kort aan de slag bij Standard. Die deelde de tweets dat de Gouden Schoen een Vlaamse maskerade zou zijn met gekochte stemmen en dat Praet maar tien goede duels gespeeld heeft.

Ook Jean-Marc Gheraille, Chef Sport van Sudpresse, treedt Pauwels bij. Al hekelt hij niet de overwinning van Praet, wel het feit dat Proto slechts vijfde werd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.