"Hebben we wel versterking nodig?"

DINSDAG, 27 JANUARI 2015, 16:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht hoopt nog enkele spelers aan te trekken. Het wil zo zijn kansen op een vierde titel op rij te vergroten, maar kijkt ook vooruit. Roger Vanden Stock verwacht dat Chancel Mbemba en Dennis Praet in juni vertrekken.


Met Marko Marin haalde Anderlecht al één speler. Het zoekt nu nog naar een centrale verdediger en een spits. "Maar er zit zoveel kwaliteit in onze selectie dat ik me soms afvraag of we wel versterking nodig hebben", zegt Vanden Stock in Sport/Voetbalmagazine. "Onze jonge spelers laten meer zien dat ik had verwacht. Hun enthousiasme kan het verschil maken, maar we moeten ook realistisch zijn: we hebben extra ervaring nodig."

"Scholz begreep ons allicht niet goed"

Dat Anderlecht naast Alexander Scholz greep, vindt Vanden Stock jammer. "Met onze wintertransfers willen we ook anticiperen op het vertrek van bepaalde basispionnen. Scholz wilden we halen omdat we verwachten dat Mbemba in de zomer vertrekt. Waarschijnlijk heeft hij dat niet goed begrepen."

Ook met een vertrek van Praet houdt de voorzitter rekening. "Als je zijn omgeving hoort, zal hij wellicht toehappen als er een goed voorstel komt. Of Youri Tielemans blijft? Heel Europa zit achter hem. Hij heeft gezegd dat hij zijn contract gaat verlengen en ik geloof hem. Het zou voor hem goed zijn mocht hij nog twee, drie jaar blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.