Anderlecht wint met tien van Kortrijk

ZONDAG, 1 MAART 2015, 19:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er zondagavond in geslaagd om op eigen veld met tien man te winnen van Kortrijk, dit met 2-0. Wel zag het Steven Defour in de tweede helft uitvallen met een (zware?) enkelblessure.


Paars-wit begon goed aan het duel maar na amper vijf minuten spelen viel de eerste rode kaart. Rolando dreigde de bal te verliezen en wilde zijn fout rechtzetten. Hij ging hierbij stevig door op Van Eenoo en werd door Wouters hiervoor veel te streng bestraft.

Op amper vijf minuten tijd vielen er nog twee gele kaarten, Wouters was even de pedalen kwijt. Ook Anderlecht moest op zoek naar zichzelf maar kwam uiteindelijk terug in de wedstrijd. Dat resulteerde in een mooi kopbaldoelpunt van Mitrovic: 1-0.

Anderlecht hield in de tweede helft goed stand maar zag in de 54e minuut Steven Defour uitvallen nadat die zijn voet verdraaide. Hierdoor mocht Bram Nuytinck opdraven.

Ook al speelde Anderlecht met tien, toch ging het volop voor de bal en bleef het voetballen. Zo bracht Hasi met nog een kwartier te spelen zelfs Frank Acheampong nog op het veld. Vanden Borre pakte geel waardoor hij het duel tegen Lokeren mist.

Met nog tien minuten te gaan pakte Marusic zijn tweede geel en mocht hij vroegtijdig gaan rusten. Tien tegen tien dus, en met nog vijf minuten te spelen trapte Leander Dendoncker de bal heerlijk binnen: 2-0. Olivier Deschacht kreeg ook nog een applausvervanging, al was het tegen zijn zin.
Score: 2-0
Goal(s): 40' Mitrovic 1-0, 85' Dendoncker 2-0

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Rolando, Deschacht (93' Colin), N'Sakala, Defour (57' Nuytinck), Dendoncker, Tielemans, Najar, Marin (76' Acheampong), Mitrovic
Kortrijk:Henkinet, Poulain, Chanot (46' Ulens), Marusic, Van Eenoo (46' Klaasen), De Mets, Capon, Matton, Tomasevic, Chevalier, Santini (63' De Smet).

Geel: 8' Chanot, 10' Tielemans, 68' Marusic, 79' Vanden Borre, 81' Marusic
Rood: 6' Rolando, 81' Marusic

Scheidsrechter: L. Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock