Demarez: "Dendoncker is intelligente kerel"

MAANDAG, 2 MAART 2015, 14:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker is terecht uitgeroepen tot man van de match gisteren. Ook in de schrijvende pers scoorde hij 8/10. Meer dan terecht, zegt sportjournalist Eddy Demarez.


"Dendoncker stond er vanaf het moment dat hij zijn kans gekregen heeft, hij had geen tijd nodig om in het ritme te komen. En op dit moment is hij gewoon beter dan Youri Tielemans, die weggezakt is, wat op zich ook normaal is na wat hem vorig seizoen allemaal overkomen is. Maar Dendoncker heeft bijvoorbeeld wel meer lichamelijke kwaliteiten dan Tielemans: hij is een kop groter en is fysiek heel sterk", zegt Demarez.

Dendoncker heeft meerdere troeven

"Dendoncker heeft nog meer troeven", gaat Demarez verder, "Hij straalt heel veel rust uit, heeft een goeie techniek en dito schot. En hij is een valse trage: hij lijkt niet snel, maar hij haalde gisteren als verdediger op een bepaald moment wel Teddy Chevalier terug en stak in de 85e minuut nog het hele veld over. Niemand die hem kon volgen."

"Daarnaast begint hij nu ook te scoren: gisteren zijn tweede competitiedoelpunt in enkele weken. Zijn polyvalentie - hij kan zowel centraal in het midden als achteraan spelen - is een extra troef. Het is niet voor niets dat Besnik Hasi hem een kans gaf en Guillaume Gillet, Sasha Kljestan en Luka Milivojevic liet vertrekken."

Zal zeer goed omgaan met een terugval

"Hij zal een terugval krijgen - dat kan niet anders - en net zoals bij Tielemans is dat normaal. Maar hij zal daar goed mee omgaan, want hij is een intelligente kerel. In zijn interviews komt hij bescheiden over. Zoals gisteren na zijn doelpunt. Hij legde de verdienste voor zijn knappe schot bij de teruglegger van Najar. Dat vond ik toch iets te bescheiden."




anderlecht-online forum