Welke toekomst voor verhuurde spelers?

WOENSDAG, 4 MAART 2015, 17:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Maart wordt een belangrijke maand voor sommige verhuurde spelers. Als er aankoopopties moeten gelicht worden, gebeurt dit doorgaans voor 31 maart. Wat brengt de toekomst voor de door Anderlecht verhuurde spelers? Een overzicht.


Gillet: blijven bij Bastia

Bastia huurt Guillaume Gillet met een aankoopoptie van 500.000 euro. Een relatief klein bedrag, maar dit was een geste van Anderlecht voor de verdiensten die Gillet heeft bij paars-wit. Gillet is een steunpilaar bij Bastia, dat de optie voor 99 procent zeker zal lichten. Blijft Bastia in de Ligue 1, en die kansen zijn de laatste weken sterk gestegen, dan blijft Gillet op Corsica. In het andere geval staan voldoende eersteklassers klaar om hem over te nemen.

Milivojevic: definitief naar Olympiakos

Ook voor Luka Milivojevic ziet de toekomst er goed uit. Gisteren kon u hier al lezen dat zijn manager ervan uitgaat dat de middenvelder definitief wordt overgenomen door Olympiakos. Zijn transferprijs zou rond de 2,5 à 2,7 miljoen euro schommelen. Anderlecht zou dus weinig tot geen verlies maken op het bedrag dat het zelf neertelde.

Kaminski: nieuwe uitleenbeurt

Thomas Kaminski is aan een sterk seizoen bezig bij Anorthosis Famagusta, maar langer op Cyprus blijven, past niet in zijn carrièreplanning. Anderlecht zal hem waarschijnlijk opnieuw verhuren.

Fede Vico: laatste kans bij Anderlecht

Fede Vico is dit seizoen vooral bankzitter en soms eens invaller bij Cordoba, de laatste in Spanje. Bovendien speelt hij er geregeld als linksachter, wat niet zijn positie is. Toch heeft Besnik Hasi de Spanjaard nog niet opgegeven. De Anderlecht-coach informeert zich geregeld naar de 20-jarige middenvelder en de kans is groot dat hij zich tijdens de voorbereiding opnieuw mag bewijzen.

Armenteros: hopen op verkoop

Samuel Armenteros is aan een degelijk seizoen bezig bij Willem II, maar de Tilburgers hebben geen aankoopoptie. Bovendien ontbreekt het hen aan financiële middelen om de spits die al negen keer scoorde definitief over te nemen. De Zweed keert in de zomer dus terug naar Anderlecht, maar ondanks een contract dat nog één jaar doorloopt, heeft hij er geen toekomst.

Kindermans, Lapage en Koulibaly: nieuwe club gezocht

De drie jongeren Jonathan Kindermans (Telstar), Youri Lapage en Elis Koulibaly (beiden Aalst) hebben volgend seizoen geen contract meer bij Anderlecht. Ze kijken dus uit naar een nieuwe club. Vinden ze die niet, dan mogen ze wellicht net als Anthony D'Alberto naar Anderlecht terugkeren om zich als contractloze speler aan te sluiten bij de beloften.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.