(Roze) shirts verkopen als nooit tevoren

WOENSDAG, 11 MAART 2015, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De shirts van Anderlecht vliegen dit seizoen werkelijk de deur uit. De 7.500 paarse truitjes zijn al een tijdje uitverkocht en ook de roze doen het goed. Ondanks de negatieve commentaren zijn er daar ook al 5.000 van verkocht.


"Op drie maanden tijd verkochten we meer paarse truitjes dan het hele vorige seizoen", vertelt Claire Vanden Stock, dochter van voorzitter Roger en verantwoordelijke voor de fanshop. "De paarse zijn niet meer in voorraad, maar ook de roze gaan vlot de deur uit."

Dat laatste is verwonderlijk. Toen Anderlecht in het begin van het seizoen de roze shirts voorstelde, regende het negatieve commentaar. In het begin van het seizoen kochten vooral vrouwen en kinderen deze outfit, intussen volgen ook mannen.

Volgend seizoen krijgt het uit-shirt opnieuw een opvallende kleur. "Een zeer mooie, lichte kleur", licht Claire Vanden Stock alvast een tipje van de sluier.

Tot slot nog een opvallende statistiek: wanneer Anderlecht dit seizoen in het roze speelt, pakt het tien procent meer punten dan in het paars.



anderlecht-online forum