Proto: "Dit moet een alarm doen afgaan"

DINSDAG, 17 MAART 2015, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto baalde als een stekker na het verlies tegen Gent. De doelman hoopt dat dit een signaal is en iedereen zijn lessen trekt. "Er was een probleem van concentratie en mentaliteit. Dat was niet voor het eerst dit seizoen."


"We gaven ruimte weg die we normaal nooit weggeven en maakte geen gebruik van de mogelijkheden die er waren", vertelt Proto. "Tegen Lokeren kregen we al een waarschuwing, maar toen wonnen we nog. Dit zal niet elke week lukken. Als we niet allemaal kwaliteit tonen, komen er geen resultaten. Dit moet een alarm doen afgaan."

"Iedereen beseft dat we tegen Gent niet voldoende inspanningen geleverd hebben? Dachten sommigen al aan de bekerfinale? Dat mag nooit gebeuren. Ik noem geen namen, maar al bij de opwarming voelde ik dat er een probleem was. Zo'n instelling kostte ons dit seizoen al vaker punten."

"Niet iedereen droeg de 'kunst van het winnen' in zich dit weekend", gaat Proto verder. "We moeten de tegenstander bij de keel grijpen en niet meer loslaten. Bovendien komen we 1-0 voor. Zelfs tegen een goede ploeg als Gent mag je dat niet meer weggeven."

"Misschien is het niet slecht om een week voor de bekerfinale een waarschuwing te krijgen. Nu hebben we een week om ons te herpakken."



anderlecht-online forum