YL: Anderlecht klopt Porto met forfaitcijfers

WOENSDAG, 18 MAART 2015, 18:45 - WauteRSCA

De U19 van Anderlecht hebben zopas de vloer aangeveegd met hun leeftijdsgenoten van Porto. In de kwartfinale van de Uefa Youth League haalden de paars-witte jonkies het met droge 5-0-cijfers.

Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka waren andermaal de grote mannen bij Anderlecht. Leya Iseka opende al na vier minuten de score op assist van Kawaya. Op het kwartier werd Kawaya neergehaald in de zestien en lukte Leya Iseka zijn tweede van de avond van op elf meter.

Na 25 minuten scoorde Samy Bourard de 3-0 op assist van Kawaya en kort na de rust lokte Kawaya zijn tweede strafschopfout van de avond uit, waarop Leya Iseka zijn derde goal van de avond scoorde. Porto zorgde kort na het uur met een owngoal nog voor de forfaitcijfers.

Kawaya is door deze knappe prestatie voorlopig assistenkoning van de Youth League. Leya Iseka deelt de leiding in de topschuttersstand.

Anderlecht brak vanavond met 13.162 aanwezigen het toeschouwersrecord in de Youth League, nadat het dat ook al in de vorige ronde had gedaan tegen Barcelona.

Score: 5-0

Doelpunten: 4' Leya Iseka (1-0), 16' Leya Iseka (2-0, pen), 25' Bourard (3-0), 55' Leya Iseka (4-0, pen), 62' Lumor (5-0, own)

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Leemans, Bastien, Omegona, Bourard (55' Jellal), Mikal, Leya Iseka (86' Cools) , Kawaya (70' Lukebakio)

Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase

90+9' Einde Anderlecht plaatst zich wel erg overtuigend voor de laatste vier van de Uefa Youth League.

86' Leya Iseka krijgt zijn oververdiende applausvervanging. Kobe Cools komt hem vervangen.

83' Ook Lukebakio pakt nog geel.

74' Fidelis krijgt een gele kaart onder de neus geschoven.

70' Tweede wissel Anderlecht. Dodi Lukebakio komt Andy Kawaya vervangen.

68' Samuel Bastien incasseert een gele kaart.

62' Goal Anderlecht Lumor maakt de pil nog wat bitterder voor de Portugezen. Hij verschalkt zijn eigen doelman. 5-0.

58' Tussen de doelpunten door nog wat statistiekjes. Met 13.162 toeschouwers verbreekt Anderlecht het -eigen- toeschouwersrecord in de Youth League. Met negen doelpunten heist Leya Iseka zich op gelijke hoogte met topschutter Dominic Solanke van Chelsea. Kawaya is met zes assists intussen assistenkoning.

55' Bilal Jellal komt Samy Bourard vervangen

54' Goal Anderlecht! Na de onderbreking maakt Leya Iseka zijn hattrick rond: 4-0. Anderlecht speelt de halve finale van de Youth League.

52' De wedstrijd ligt al een paar minuten stil omdat de scheidsrechter geblesseerd is.

47' De wedstrijd is amper opnieuw op gang gefloten of Anderlecht krijgt opnieuw een penalty. Het is opnieuw Andy Kawaya die wordt neergehaald in de zestien.

46' Porto gaat een eerste keer wisselen. Elvis Carvalho komt João Cardoso vervangen.

45+6' Rust Anderlecht lijkt de schaapjes op het droge te hebben. Halverwege staat het 3-0 voor na twee doelpunten van Leya Iseka en eentje van Bourard.

45+1' Enorme kans voor Porto, maar Fidelis treft het doelhout. Hier komt Anderlecht wel erg goed weg.

36' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Porto-speler Sergio Ribeiro voor een overtreding op Mikal. Leemans neemt de vrije trap, maar doelman Gudino redt. De Medina mist in de rebound.

35' Anderlecht heeft de voet even van het gaspedaal gehaald. De comfortabele voorsprong komt voorlopig niet in gevaar.

23' Goal Anderlecht! Bourard mist eerst nog een kans, maar twee minuten later is het wel raak. Hij maakt er 3-0 van op assist van Kawaya. Alweer hij.

16' Goal Anderlecht! Kawaya wordt neergehaald in de zestien. Leya Iseka doet wat er van hem verwacht wordt en trapt de elfmeter tegen de touwen. Ligt Porto nu al knock-out?

9' Sergio Ribeiro trapt een vrije trap rechtstreeks op doel. Anderlechtdoelman Svilar redt.

4' Goal Anderlecht! De eerste kans die naam waardig, levert meteen een doelpunt op. Aaron Leya Iseka scoort op assist van Andy Kawaya. Voor Iseka is het zijn zevende doelpunt in deze Youth League, voor Kawaya al zijn vijfde assist.

1' Scheidsrechter Nicolas Rainville fluit de wedstrijd op gang. Bij Porto is topschutter Leonardo niet fit geraakt. De Belg Djim vervangt hem.

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Leemans, Bastien, Omegona, Bourard (55' Jellal), Mikal, Leya Iseka, Kawaya
Invallers: Bossin, Faes, Cools, Jellal, Ademoglu, Lukebakio, Vancamp

Opstelling Porto: Gudino, Fernando, Jorge, Johansen, Lumor, Fidelis, João Cardoso (46' Elvis Carvalho), Rui Moreira, Sérgio Ribeiro (65' Clever), Djim, Ruben Macedo (60' Bruno Costa)
Invallers: João Costa, Rui Silva, David Sualehe, Clever, Elvis Carvalho, Bruno Costa, Luis Mata