Proto: "Ik wil tien titels winnen met Anderlecht"

ZONDAG, 22 MAART 2015, 12:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto kan straks zijn derde Beker van België winnen, zijn tweede met Anderlecht en zijn eerste als aanvoerder. In Fan!, het magazine van Het Nieuwsblad, praat hij uitgebreid over zijn verleden en ambities. Enkele quotes.


"Het is een droom om als eerste met een trofee te mogen zwaaien. Toen we vorig jaar de titel wonnen, was ik ook kapitein. Maar onze eerste aanvoerder Guillaume Gillet zat toen op de bank en als goede vriend stelde ik voor om de kampioenentrofee samen de lucht in te steken. Zelf de trofee krijgen, dat moet een beeld zijn dat je nooit vergeet."

Proto won zijn zijn carrière al zes landstitels, twee bekers en zes supercups. "Mijn ultieme doel is om tien keer kampioen te worden met Anderlecht. Nog vier te gaan dus. Het zou fantastisch zijn mochten we dit jaar de dubbel winnen."

"Tijdens een wedstrijd heb ik een enorme overwinningsdrang. Soms jaag ik me op, dat zit nu éénmaal in mijn karakter. Naast het veld hebben veel mensen een verkeerd beeld van mij. Ze denken dat ik hautain ben, of een dikke nek heb. Als ik in de supermarkt fans van Standard of Charleroi spreek, zeggen ze meestal dat ik niet ben zoals ze denken."

"Ik probeer een goed mens te zijn en een goede opvoeding heeft daar veel mee te maken. Ik krijg het ervan als de jeugd geen 'goededag', 'dankjewel' of 'alsjeblieft' zegt. Dan maak ik daar een opmerking over. Niet als aanvoerder maar als mens. Laatst gaf ik de ouders van Leander Dendoncker complimenten over de opvoeding van hun zoon. Hij is nederig, beleefd en luistert als je iets zegt. Dat krijg je me van thuis."

"Mijn vrouw geeft me soms tips over hoe ik de ploeg voor een wedstrijd moet toespreken als aanvoerder. Ze zegt dat ik het positieve moet benadrukken. Zelfs al was de vorige wedstrijd slecht. Voor de bekerfinale heb ik geen tips nodig. Dat wordt mijn gemakkelijkte speech ooit. Voor zo'n topduel zijn we altijd met elf krijgers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.