Dendoncker: "Wij blijven titelfavoriet"

WOENSDAG, 25 MAART 2015, 09:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Ontgoocheld? Ja. Verslagen? Nee. Leander Dendoncker loopt er niet verslagen bij na de verloren bekerfinale. "Anderlecht wordt kampioen. Zéker", klinkt het strijdvaardig bij de jonge middenvelder.


"De ontgoocheling overheerste, maar er waren ook positieve elementen", maakt Dendoncker de analyse van de bekerfinale. "Na zondag beseffen we meer dan ooit dat Club Brugge te pakken is. Wij hadden toch zeker verleningen verdiend? Wij probeerden tenminste verzorgd te voetballen, terwijl Club steeds voor de lange bal naar De Sutter koos. Dat is hun goed recht, zeker omdat ze nog op donderdag gespeeld hadden, maar toch."

Uit op revanche

Alle focus wordt nu verlegd naar de play offs: "Als iedereen honderd procent fit is, heeft Anderlecht de sterkste kern. Het zal hoe dan ook goed zijn als Chancel Mbemba terug is achterin. HIj is belangrijk. En ook Steven Defour en Dennis Praet kunnen nog progressie maken op dit moment", aldus Dendoncker.

Hij twijfelt er ook niet aan dat de titel voor Anderlecht is: "Of Anderlecht de favoriet is? Ja. Ik zou dom zijn als ik iets anders zou antwoorden. We moeten in onszelf geloven. We worden zeker kampioen. Zéker. Misschien was het zelfs niet slecht dat we de bekerfinale verloren, we zijn daardoor uit op revanche."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.