U16 verslaan Japan in oefenduel

DONDERDAG, 26 MAART 2015, 07:30 - Garrincha

De U16 van Anderlecht speelden gisteren in Neerpede een oefenduel tegen de nationale ploeg van Japan. Anderlecht haalde het met 4-3 na doelpunten van Alexis Saelemaekers, Alan Mayanga (foto), Lindon Selahi en Mathias De Grave.

De Japanse jongeren zijn momenteel op tournee door Europa en speelden eerder 0-0 gelijk tegen Feyenoord. Morgen spelen ze tegen Düsseldorf.

Tegen de technisch sterke Aziaten had Anderlecht geen simpele namiddag. Saelemaekers opende op het half uur de de score met een schot vanop 25 meter. Niet veel later stelde Japan gelijk na gevaarlijk uitkomen van de Anderlecht-doelman, maar Mayanga zorgde ervoor dat paars-wit toch met een voorsprong kon gaan rusten.

Vroeg in de tweede helft maakte Selahi er met een kopbal na een hoekschop 3-1 van. Mistasten in de Anderlecht-defensie en een knap afstandschot brachten Japan opnieuw langszij. Invaller De Grave bezorgde Anderlecht vijf minuten voor tijd alsnog de overwinning na een mooie actie in de rechthoek.

Anderlecht begon met: De Reymaeker, Almasude, Olivier, Dewaele, Bassong, Selahi, Mayanga, Antonucci, Saelemaekers, Van Keilegom, Francis

Kwamen in: Vander Goten, El Kababri, Rolfes, De Grave