Vraag aan de redactie #1

MAANDAG, 30 MAART 2015, 12:22 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop naar de play-offs beantwoordt de redactie van Anderlecht-online dagelijks één of meerdere van jullie vragen. Vandaag: vraag nummer één.


Jonas: “Kunnen Steven Defour, Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Dennis Praet samen tussen de lijnen staan?”

In principe wel. In het huidige 4-3-3-systeem kunnen Defour, Tielemans en Dendoncker de driehoek op het middenveld vormen en kan Dennis Praet net als vorig jaar naar de linkerflank verhuizen.

Het kwartet kan zelfs samen centraal staan. Besnik Hasi moet zijn manschappen dan wel herschikken naar een systeem met een ruit op het middenveld. Een 5-4-1 bijvoorbeeld.

Het grote nadeel van de vier samen opstellen, is dat er niet al te veel alternatieven meer zijn voor de positie van defensieve middenvelder als één van hen uitvalt. Samuel Bastien is dan de volgende in de hiërarchie, maar speelde nog niet al te vaak in het eerste elftal.

Conclusie

Als deze vier spelers fit blijven, is de kans groot dat ze op een bepaald moment in de play-offs samen tussen de lijnen zullen staan. Maar het lijkt zeker niet plan-A om hen allemaal een basisplek te geven in de play-offs.




anderlecht-online forum