Dan toch een nieuw (apart) Anderlechtstadion?

WOENSDAG, 1 APRIL 2015, 06:52 - purpleketje
Anderlecht-Online No Image Found

Stapt Anderlecht uit het project rond het nationaal stadion en gaat het toch voor een eigen stadion? Gisteren was er alvast topoverleg tussen de verschillende betrokken partijen.


De gemeente Anderlecht vreest namelijk voor een financiële aderlating bij een eventueel vertrek van de club. Het wil de club overtuigen om in Anderlecht te blijven door gratis een stuk grond ter beschikking te stellen. De definitieve locatie is nog niet gekend maar volgend verschillende bronnen zou het vlakbij het Erasmusziekenhuis zijn.

Op deze vergadering waren buiten de gemeente en RSC Anderlecht ook andere partijen aanwezig zoals mobiliteits- en veiligheidsexperten maar ook reeds een consortium die de bouw van het nieuwe stadion op zich zal nemen.

De naam van dit consortium is nog niet vrijgegeven maar wel zijn er enkele cijfers bekend rond het stadion. Zo zou het 50.500 zitjes tellen en volledig door privégeld gefinancierd worden.

“Brussel is de hoofdstad van Europa en de naam RSC Anderlecht zal makkelijk enkele dikke vissen aantrekken die willen investeren in dit project” aldus een betrokkene.

“Met het project is zo’n 200 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat de club zelf niet kan ophoesten”, gaat het verder. Het Erasmusziekenhuis is eveneens een logische locatie daar deze ligt aan een metrostation en grenst aan de Ring. Er zullen eveneens voldoende parkeerplaatsen voorzien worden, ook voor supportersbussen.

“We zijn heel fier dat we de club in de gemeente kunnen houden”, aldus de bevoegde schepen. “Anderlecht is over gans Europa bekend en het was voor ons not done dat de club naar Parking C zou verhuizen, wat trouwens Vlaams grondgebied is. Anderlecht hoort in Brussel thuis.”

Een naam voor het nieuwe stadion is er nog niet, maar de naam wordt voor een nog niet nader bepaald bedrag voor 20 jaar verkocht. Verschillende maatschappijen tonen interesse. De uiteindelijke naam zal door het consortium, in samenspraak met de club, gekozen worden.

Voor de openingswedstrijd in het nieuwe stadion zullen kosten nog moeite gespaard worden. Zo hoopt men een club met wereldfaam aan te trekken. RSC Anderlecht zelf wil het aantal abonnees optrekken tot 40.000 waardoor er per wedstrijd nog 10.000 vrije tickets beschikbaar blijven.

In de komende dagen wordt er meer informatie verwacht, want de onderhandelingen zijn nog volop bezig.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.