Van Holsbeeck: "Doen er alles aan om kampioen te worden"

WOENSDAG, 1 APRIL 2015, 19:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Bij RSCA TV blikt manager Herman Van Holsbeeck vooruit naar play off 1. Hij geeft toe dat de vierde titel op rij niet gemakkelijk zal zijn, vooral na de verloren bekerfinale: "Die nederlaag heeft ons pijn gedaan."


"Meteen na de match voelde ik bij de spelersgroep wel de drang om te bewijzen dat op het einde Anderlecht bijna altijd eerste eindigt. Het zou uitzonderlijk zijn om voor het vierde jaar op rij kampioen te worden, in een competitie die trouwens steeds moeilijker wordt. Maar we doen er alles aan om weer kampioen te worden", gaat de manager verder.
"Onze achterstand op Club Brugge bedraagt twee punten en de zesde in de stand staat maar op zes punten. Iedere match zal dus een Europese wedstrijd zijn. Als er één ploeg is die genoeg ervaring heeft om met de druk om te gaan in de play-offs, dan is het Anderlecht.

Moeilijke play off kalender.

"Ik denk wel dat we een erg moeilijke kalender hebben in de play-offs. Na onze eerste thuismatch tegen Charleroi hebben we twee zware verplaatsingen naar Standard en Club. Als we in die drie matchen een goed resultaat halen, dan zetten we een belangrijke stap. In de volgende vijf matchen spelen we dan drie keer thuis. En de ervaring leert me dat vooral in de laatste vijf wedstrijden de titel gewonnen wordt."

Gebrek aan ervaring.

Anderlecht is gewoon om met druk om te gaan, maar mist deze jonge ploeg geen ervaring: "We zijn een aantal keer in de laatste minuten geklopt en tegen Club hebben we al zes goals geslikt op stilstaande fases. Maar dat heeft niet rechtstreeks met de jongeren te maken. Een jongere met de ervaring van een dertiger, dat bestaat nu eenmaal niet. We moeten ons beleid voortzetten. We willen klaar zijn voor de play-offs en iedereen tijdig fit krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen fit is, we heel dicht zullen eindigen", aldus Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.