Bitsindou: "Barcelona verslaan was speciaal"

VRIJDAG, 3 APRIL 2015, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Over exact één week speelt Anderlecht de halve finale van de UEFA Youth League. Middenvelder Romeni Scott Bitsindou blikt met vertrouwen vooruit. "We zullen Shaktar Donetsk niet onderschatten, maar weten waar we sterk in zijn."


"We hebben al een prachtig parcours afgelegd", vertelt Bitsindou bij RTBF. "Wat ons dat tikkeltje extra geeft, is onze Brusselse spirit. We zijn hier opgegroeid en spelen al lang samen. Daardoor gaan we elke wedstrijd extra diep voor elkaar en dat maakt het verschil. Ik denk dat tegenstanders ons wel wat vrezen na onze recente resultaten. Barcelona verslaan was iets speciaals."

Bitsindou studeert momenteel aan de universiteit, maar het voetbal komt op de eerste plaats. "Ik mis veel lessen, maar probeer die later in te halen. Als ik even tijd heb, zit ik achter de boeken. Maar men heeft me geleerd om niet te focussen op twee dingen tegelijk, dus voorlopig gaat het voetbal voor. Ik wil slagen bij Anderlecht."

En wat dat slagen betekent, dat weet Bitsindou maar al te goed. "Ik hoop dat zo veel mogelijk spelers van onze U19-ploeg op een dag in de Champions League kunnen aantreden. Daarvoor speel je voetbal", zo lacht hij. Maar eerst wacht Shaktar Donetsk. "We zullen hen niet onderschatten, maar weten wat onze sterke punten zijn. We zijn zelfverzekerd, maar ook een beetje nederig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.