Omeonga: "Deze halve finale is een droom"

VRIJDAG, 3 APRIL 2015, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Stéphane Omeonga speelt sinds dit seizoen voor Anderlecht. Voor de Luikenaar is de UEFA Youth League een geweldig avontuur. "Eigenlijk zijn we Klein Duimpje", zegt hij over de eindfase in Nyon. "We hebben niks te verliezen."


Omeonga kwam afgelopen zomer over van Standard. In de groepsfase van de Youth League kwam hij niet verder dan twee invalbeurten, maar in de achtste en kwartfinale stond hij aan de aftrap. "Ik denk niet dat ons succes een speciaal geheim heeft. We zijn één team en vechten voor elkaar."

"Iedere wedstrijd gaven we het beste van onszelf en dat hebben we al goed gedaan", zegt de middenvelder. "Het is een droom dat we nu in de halve finale staan. Ons eerste doel was de poulefase overleven, maar nu we zo ver zijn geraakt, willen we natuurlijk de finale halen."

Zelfs bij de U19 gebeurt de voorbereiding erg professioneel. "We bestuderen onze tegenstander goed", aldus Omeonga. "We kennen elk detail en elke speler: is hij rechts- of linksvoetig, speelt hij dwingend of afwachtend. De coach geeft ons zelfs speciale trainingen in functie van hun sterktes."

"Mijn doel? Prof worden"

Vorige week werd Omeonga 19 jaar. Hij leeft momenteel enkel voor het voetbal. "Ik woon op een appartement in Brussel en ga niet naar school. Ik train doorgaans van maandag tot zaterdag. Zondag bereidt ik de competitiewedstrijd van de dag erop voor."

"Zoals alle spelers hier is het mijn doel om prof te worden. We hebben niet echt contact met Besnik Hasi, maar sommige spelers hebben al mogen meetrainen met de eerste ploeg. Als er internationals weg zijn, roept Hasi sommigen van ons erbij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.