FIFA-procedure tegen RSCA wegens fraude

VRIJDAG, 3 APRIL 2015, 19:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Opvallend bericht op de website sofoot.com. Volgens die site bestaat de kans dat Anderlecht van de FIFA een transferverbod opgelegd krijgt, dit wegens fraude bij de transfer van Junior Kabananga.


Kabananga kwam in 2010 over van MK Etanchéité. Een jaar later ontving Herman Van Holsbeeck een brief van Jean-Pierre Bongwalanaga, voorzitter van 'Aigles Verts' (de club waar het voor de speler allemaal begon, nvdr.), het verzoek om 100.000 euro schadevergoeding te betalen.

Bij een transfer heeft elke club waar een speler actief was recht op een percentage van de totale transfersom. Paars-wit nam een advocaat onder de arm om te voorkomen dat ze deze schadevergoeding moeten betalen. Die betaling kwam er uiteindelijk nooit.

Daarop besliste de kleine club een procedure op te starten bij de FIFA, een procedure die verregaande gevolgen kan hebben voor paars-wit. Dat weet ook FC Barceloa dat tot 2016 geen transfers mag uitvoeren wegens het overtreden van het transferreglement.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.