Hasi: "Druk is er altijd"

MAANDAG, 6 APRIL 2015, 06:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond begint Anderlecht aan de play-offs. Een gemakkelijke start van de play-offs, volgens vele. Besnik Hasi denkt daar anders over: "Iedereen verwacht dat we Charleroi gaan opfretten. Maar wij weten wel beter."


Steven Defour en Dennis Praet maken opnieuw deel uit van het middenveld, Youri Tielemans lijkt aan een remonte bezig, maar dat heeft nog niet onmiddellijk recht op een basisplaats. De kans is dus groot dat Leander Dendoncker opnieuw de voorkeur krijgt: "Youri heeft gescoord bij de nationale beloften. Oké, het was met de hulp van de keeper, maar het was toch een goal. Daar heeft hij vertrouwen uit gehaald", zegt Besnik Hasi.

"Het is maar Charleroi."

Het is duidelijk, Bensnik Hasi wil zijn spelers op scherp zetten en waarschuwt voor onderschatting van de tegenstander : "Maar we weten wel beter. We hebben drie op zes gepakt tegen hen. Thuis wonnen we dankzij een goal van Mitrovic en ginder waren zij beter. Iedereen zegt: het is maar Charleroi. Maar ze hebben een goeie ploeg en speelden sterk tegen de grote clubs."

Race met zes paarden.

"We zijn niet met drie kandidaten voor de titel. Iedereen is goed gewapend en we zijn er allemaal kortbij. KV Kortrijk en Charleroi hebben niks te verliezen en daar gaan winnen zal niet makkelijk zijn. Ze hebben dit seizoen gewonnen tegen topploegen. Het is het zesde jaar dat de play-offs bestaan. We moeten de eerste vijf matchen afwachten om te zien met hoeveel de titelrace wordt gelopen", aldus nog de coach.

Balans na vijf speeldagen.

Het lijkt er dus op dat de paars-witte oefenmeester de druk van de play-offs nog wat voor zich wil uitschuiven: "Dit is nog maar het begin. We spelen eerst drie keer uit en twee keer thuis. In de laatste vijf matchen is het omgekeerd. En we spelen tegen de toppers thuis. Dat maakt een groot verschil. Daarom zeg ik dat je pas na vijf speeldagen de balans kan opmaken."

Wij moeten altijd kampioen worden.

De verloren bekerfinale was een klap voor de jonge groep van Besnik Hasi. Dat maakt de druk om de titel binnen te halen nog groter: "Maar ik zie wel een gezonde ambitie op training. De spelers beseffen dat ze na de verloren bekerfinale beter moeten doen. Maar druk is er altijd. Zelfs als we de beker hadden gewonnen. Ik zit al heel lang bij de club. Wij moeten altijd kampioen worden. Wat de omstandigheden ook zijn."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.