Clubdokter Peter Wieme op de wip

WOENSDAG, 8 APRIL 2015, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kritiek op de medische staf die Bram Nuytinck maandag naar buiten bracht, is blijkbaar aangekomen. Volgens Het Nieuwsblad overweegt Anderlecht om na dit seizoen de samenwerking met dokter Peter Wieme stop te zetten.


Besnik Hasi die enkele weken geleden liet optekenen dat "wanneer de medische staf zegt dat een speler tien dagen out is, je uit mag gaan van vijftien dagen" (hij had het toen over Chancel Mbemba, red.). Dit weekend vertelde hij "dat ze niet wisten dat de blessure van Idrissa Sylla zo erg was". Nu de kritiek van Bram Nuytinck. Het is duidelijk dat er één en ander scheef zit met de medische staf.

Toeval of niet?

Enkele spelers en hun makelaars zijn niet tevreden over dokter Peter Wieme en ook bij de sportieve staf is er wrevel. Dokter Wieme wil voorlopig niet reageren en Anderlecht neemt hem in bescherming. "Vorig seizoen hadden we geen blessures en Club Brugge veel. Dat is toeval", zegt Roger Vanden Stock.

Dat gelooft echter niet iedereen. Feit is dat Sylla, Nuytinck, Mbemba, Dennis Praet en Matias Suarez allemaal langer out waren dan eerst was aangekondigd. Mede daardoor zouden verschillende managers de club hebben aangegeven niet tevreden te zijn over de samenwerking met Wieme.

Pas officieel na play-offs

Officeel is het nog niet, maar Anderlecht zou daarom beslist hebben om de samenwerking stop te zetten. Na de play-offs wordt dit officieel bekend gemaakt. Ook de andere leden van de medische staf worden geëvaleerd. Over kinesist Jochen De Coene zijn de spelers wel tevreden, hij zou mogen blijven.

En zo mag Anderlecht opnieuw op zoek naar een nieuwe dokter. Het is nog maar een jaar geleden dat Wieme Kris Vollon opvolgde. Die was op zijn beurt maar twee jaar in dienst geweest. Als opvolger van Wieme denkt Anderlecht aan Kristof Sas. Die werd in oktober 2011 door Club Brugge weggehaald bij Anderlecht, maar in West-Vlaanderen ontslagen in januari 2013.



anderlecht-online forum