Krijgt Anderlecht zijn nieuwe stadion wel vol?

DONDERDAG, 9 APRIL 2015, 20:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is momenteel volop bezig met de invulling van zijn nieuw stadion. Dat zal plaats bieden aan 62.000 bezoekers. Is dit niet wat veel? "Anderlecht heeft een potentieel van 45.000 fans", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe.


Volgens De Jonghe zijn er in Europa maar zes of zeven teams die een stadion met 62.000 steevast kunnen vullen. "Laten we even naar Nederland kijken", vertelt hij. "Naar Feyenoord komen 50.000 fans, Ajax heeft er 45.000 en PSV 35.000."

"Goede zaak dat Anderlecht huurt"

Het huidige Anderlecht-stadion biedt momenteel plaats aan ongeveer 21.000 toeschouwers. De Jonghe is ervan overtuigd dat een nieuw stadion dit aantal zal opdrijven. "Momenteel kan Anderlecht de vraag naar tickets niet voldoen. Bovendien is Brussel de hoofdstad en Anderlecht de meest succesvolle ploeg van België. Mensen willen ook graat iets nieuws."

Het nieuwe stadion zal Anderlecht extra inkomsten bezorgen. Daar tegenover staat wel een jaarlijkse huursom van tien miljoen euro. "Een goede investering", zegt De Jonghe. "Een stadion zelf beheren is voor veel clubs onbetaalbaar. Geen enkel bedrijf kan het zich permitteren om vijf keer het jaarbudget in bakstenen te steken."



anderlecht-online forum