Louwagie: "Anderlecht zal creatief moeten zijn"

DONDERDAG, 9 APRIL 2015, 20:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gent maakte twee jaar geleden de overstap naar een nieuw stadion. Manager Michel Louwagie is dus goed geplaatst om in te schatten of Anderlecht z'n nieuw stadion zal kunnen vullen. "Ze zullen andere doelgroepen moeten aanspreken."


"Je mag rekenen dat anderhalve procent van de bevolking voetbalwedstrijden wil bijwonen", legt Louwagie uit. "In België is dat dus 150.000 man. Men kan dit cijfer wel wat verhogen, maar toeschouwersaantallen verdubbelen is wishful thinking."

Voor Gent was de verhuis naar de Ghelamco Arena een voltreffer. "Onze toeschouwersaantallen stegen van 10.000 naar 18.000 euro en onze inkomsten gingen met de helft omhoog. Maar Gent was dan ook een slapende reus. Dit kan niet overal omdat veel clubs dicht bij elkaar liggen."

Wat verwacht Louwagie voor Anderlecht? "Ik vraag me af of ze wel voor 40.000 man gaan kunnen spelen. Dan zullen ze creatief moeten zijn om bepaalde bevolkingsgroepen aan te boren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.