Hasi: "Defour is er klaar voor"

VRIJDAG, 10 APRIL 2015, 16:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag staat de classico tegen Standard op het programma. De vorige wedstrijd op Sclessin in gedachten, een moeilijke verplaatsing in de tweede wedstrijd van de play-offs. Met welk gevoel trekt Steven Defour opnieuw naar Sclessin.


Iedereen herinnert zich wellicht nog de reusachtige tifo van de vorige keer, en tot overmaat van ramp kreeg Steven Defour twee keer geel: "Steven had zo'n vijandigheid niet verwacht. Hij had al heel wat meegemaakt in zijn carrière, maar had anderzijds Standard twee keer kampioen gemaakt. Maar hij is een ervaring rijker. Hij kan ermee om. Deze week heeft hij goed getraind. Hij is klaar voor de match", zegt Hasi, "Standard speelt altijd agressief tegen ons. Daar moeten we op voorbereid zijn. Maar we kunnen moeilijk anticiperen op wat rond het veld gebeurt."

Mbemba terug inzetbaar

Anderlecht won vorige week zijn match, Standard verloor nipt van Club Brugge. Het wordt dus een belangrijke match voor zowel Anderlecht als Standard: "De competitie duurt nog lang natuurlijk, maar dit wordt voor ons allebei een belangrijke match. Als zij verliezen, wordt het moeilijk. Maar wij moeten ook gaan om te winnen. We hebben nu al zes matchen niet van Standard gewonnen, die reeks moeten we doorbreken. De laatste keer ontbraken Mitrovic, Praet en Mbemba wel, nu zijn we bijna volledig. Ook Mbemba is weer inzetbaar", aldus Hasi.

Gent en Club spelen zaterdag al

"Dat heeft de kalendercommissie zo beslist. Maar op het eind spelen wij meer matchen thuis, dat is ook niet slecht. Zo lang alles dichtbij elkaar blijft en iedereen nog veel ambities heeft, is het moeilijk winnen", besluit de paars-witte oefenmeester.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.