Dendoncker: "Ik droom van Spanje"

ZATERDAG, 11 APRIL 2015, 09:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker, de ruwe bolster die pas later is opengebloeid en niet meer weg te denken is uit de kern bij Anderlecht. Hij wordt nu al vergeleken met René Vandereycken en Timmy Simons. Dendoncker zelf blijft er nederig onder


Wat vindt Dendoncker er zelf van om de nieuwe Timmy Simons genoemd te worden? "Dat vind ik een compliment aangezien Timmy op zijn 38ste nog altijd top is. Maar ik verkies toch om mijn eigen naam te maken, hoor."

Middenvelder met drie longen

Dendoncker heeft een gigantisch loopvermogen alsof hij drie longen heeft. "Loopvermogen is nu eenmaal één van mijn sterkt punten, want tegen Gent legde ik bijvoorbeeld 13,6 kilometer af. Mijn persoonlijk record. Misschien liep ik in de Champions League tegen Dortmund nog meer, maar daar kregen we geen cijfers van. Ik zat toen alleszins stikkapot. Al wilde ik die wedstrijd gerust nog tien keer herspelen."

Conditie opgebouwd op de boerderij

"Al van kleinsaf deed ik constant aan sport", zegt Dendoncker, "Ik voetbalde, ging lopen of zwemmen, fietste buiten of op de hometrainer en speelde tennis op een pleintje dat we thuis zelf hadden gebouwd. Daar legde ik de basis voor mijn conditie. Ik zal blijven sporten. Nooit van mijn leven wil ik een dikke pens krijgen."

Ideale schoonzoon

Dendoncker wordt wel eens de ideale schoonzoon genoemd, zo heeft hij al een vast lief en drinkt hij ook geen alcohol.
"Klopt. Ik nam die beslissing om geen alcohol te drinken, toen ik mijn profcontract bij Anderlecht tekende. Niet dat het verboden is, maar het is een principe. Zelfs als we straks kampioen worden, drink ik geen druppel champagne. Dat is iets voor na mijn carrière."

Gevolgd door Chelsea

Leander Dendoncker puike prestaties blijven niet onopgemerkt, ook niet in het buitenland. Zo werd hij al gevolgd door Chelsea.
"Voor een toptransfer is het nog wat te vroeg hé. Het was leuk om te lezen dat Chelsea mij volgt, maar zo een transfer zo nu nog niet logisch zijn. Op termijn droom ik vooral van Spanje. Ik spreek al wat Spaans en ben een aanhanger van Busquets. Ik heb een gelijkaardig profiel, maar bewonder vooral zijn kalmte en de manier waarop hij altijd Messi bereikt", aldus Dendoncker.

Kampioen worden met Anderlecht

Hoog op het lijstje bij Dendoncker staat nu kampioen worden met Anderlecht: "Zeker, na de gemiste beker moeten we nu kampioen worden. Een seizoen zonder titel zou een serieuze ontgoocheling zijn, ook al presteerden we sterk in de Champions League. Kwalitatief hebben we alvast de beste ploeg. Het zou stom zijn om te zeggen dat Club Brugge favoriet is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.