Hasi: "Nederlaag is mijn schuld"

MAANDAG, 13 APRIL 2015, 07:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi liet zijn ploeg tegen Standard starten in een 4-4-2 met Acheampong als tweede spits en Mbemba als rechtsback. Het werd geen succes. "De uitvoering was niet goed, maar ik maakte de grootste fout", gaf hij achteraf toe.


"Ik kies de spelers, ik kies de tactiek", was Hasi erg duidelijk. "In theorie klopte dit om Standard goed aan te pakken, maar de praktijk draaide heel anders uit. We begonnen slap. We wonnen geen duels en kwamen niet tot voetballen."

Aan de rust stuurde Hasi bij door Rolando eraf te halen voor Conté. Ook Tielemans viel in. "Ik probeerde ons te laten voetballen, maar dat lukte niet. Pas toen het 3-0 stond, kwamen we in de wedstrijd, maar dan is het natuurlijk te laat."

Afgelopen week had Hasi op training twee systemen getest om Standard te bespelen. "Het eerste lukte niet, dus probeerden we het op deze manier. Dit seizoen speelde we nog al in een 4-4-2. Vandaag bleek nogmaals hoe moeilijk het is om in de play-offs punten te pakken op verplaatsing."

"Om mee te doen voor de titel moet je er mentaal helemaal staan. Ik dacht dat de jongens die startten klaar waren, maar ik heb me vergist. Alles staat weer op nul, we moeten herbeginnen. Maar nogmaals: de grootste fout vandaag lag bij mij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.