"Individuele prestaties erger dan tactiek"

MAANDAG, 13 APRIL 2015, 11:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Sporza-journalist Peter Vandenbempt was Besnik Hasi niet de hoofdschuldige voor het debacle van Anderlecht in Luik. "Het is wel slim dat Hasi de schuld op zich nam", zegt Vandenbempt. "Maar hij blijft wel veel schuiven."


"De sleutel van het succes vorig seizoen in de play-offs was duidelijkheid", legde Vandenbempt vanmorgen uit in De Ochtend. "Nu zie je hem schuiven, zoals ook John van den Brom deed. Gisteren maakte hij enkele opvallende keuzes en die draaiden slecht uit. Zo zette hij Praet op links en Acheampong diep in de spits."

"Dat hij na afloop de schuld van de nederlaag op zich nam, was opvallend en slim. Zo win je krediet in de kleedkamer en neem je de vlucht vooruit. Maar de tactiek was maar een deel van de verklaring waarom het slecht liep. De individuele prestaties waren veel erger. Veel jongens haalden hun niveau niet. Er was geen duelkracht, ze speelden te veel met de lange bal en achteraan rammelde het langs alle kanten."

"Anderlecht verloor in zijn laatste vier wedstrijden drie keer. Het grote probleem is dat veel jongens niet voldoende fit zijn. Zonder Defour en Praet is dit maar een gewone en kwetsbare ploeg. Hasi moet hopen dat zijn spelers op niveau raken en er defensieve stabiliteit komt. Alleen dan kan Anderlecht met succes meestrijden voor de titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.