Proto: "We moeten onszelf in vraag stellen"

MAANDAG, 20 APRIL 2015, 07:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto was er niet goed van gisteren na de wedstrijd. Hij leek compleet verloren en begint alles in vraag te stellen: "Zijn we wel slim genoeg", vroeg de doelman zich af.


"Wat wil je dat ik jullie antwoord", zei Proto tegen de aanwezige pers, "Onwaarschijnlijk wat hier gebeurd is. Onwaarschijnlijk. We waren beter dan club. Hoeveel kansen hebben we niet gehad? We missen ze allemaal. En dan, sjah... Dan worden we genekt door individuele fouten."

Brugge is leper

"Vooral de aanleiding naar dat doelpunt was onvoorstelbaar. Oulare mag veertig meter lopen langs de lijn, zonder dat we hem iets in de weg leggen. Die aanvallen moeten we gewoon bruut afbreken. Nu kwam er een corner van. Ik stel vast dat Club Brugge op ervaring heeft gewonnen van ons. Ze zijn slimmer. Leper. Ik weet niet of wij dat wel genoeg zijn", vraagt Proto zich af.

Ik onthou enkel de nederlaag

Toen een journalist opmerkte dat het toch positief was dat Anderlecht niet was weggespeeld reageerde Proto laconiek: "Wil jij het positieve onthouden uit deze match? Ik onthou enkel de nederlaag."
"We kunnen nog zesde worden", gaat hij cynisch verder, "Wat wil je dat ik nu zeg over onze titelkansen? Cijfermatig is alles nog mogelijk. We moeten alles in vraag stellen. Want zo kan het niet langer. We moeten oplossingen vinden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.