Papa Mitrovic: "Doelpunten zijn als voedsel"

DINSDAG, 21 APRIL 2015, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is dezer dagen afhankelijk van Aleksandar Mitrovic voor zijn doelpunten. De Serviër zit in bloedvorm en dat weet ook zijn vader Ivica. "Hij heeft eindelijk stabiliteit gevonden en traint harder dan ooit tevoren."


"Voor Aleksandar zijn doelpunten als voedsel: hij kan niet zonder", zo vertelt papa Mitrovic in Het Nieuwsblad. "Dat zijn ploegmaats zo weinig scoren? Als Anderlecht dominanter gaat voetballen, zullen zij ook meer doelpunten maken. Dat zou goed zijn, want dit neemt de druk bij hem wat weg."

En als dit niet lukt, maakt Mitrovic Anderlecht wel alleen kampioen. "Dat Aleksandar zoveel scoort, wil ook zeggen dat hij veel goede passes krijgt. Het belangrijkste is dat de voorzetten blijven komen. Mijn zoon wil elke week blijven scoren, maar je mag dit niet als vanzelfsprekend beschouwen."

"Marin haalde hem uit zijn isolement"

Mitrovic begon zwak aan het seizoen en kreeg veel kritiek. Hij was te passief en te dik zo klonk het. Daar is vandaag niets meer van te merken. "Aleksandar heeft stabiliteit gevonden in zijn leven. De komst van Marko Marin hielp ook. Die praat ook Servisch en dat haalde mijn zoon uit zijn isolement", aldus Ivica.

"Bovendien heeft de club hem in de moeilijke momenten altijd gesteund. Ze omringden hem met de juiste mensen. Aleksandar beseft nu ook dat het niet helpt om wild om zich heen te schoppen bij kritiek. Besnik Hasi nam hem steeds in bescherming. Voor hem zou Aleksandar nu alles doen."

"Moeilijk om club te vinden die hem even goed behandelt"

Als Mitrovic de rest van de play-offs op dit niveau blijft acteren, komt een transfer erg dichtbij. "Mijn zoon wil graag topschutter worden, maar zonder titel is deze prijs niks waard. Aleksandar wil Hasi en heel Anderlecht de titel schenken. Pas dan kunnen we aan de toekomst denken."

"Het kan goed zijn dat Aleksandar nog een jaar in België blijft. Het zal moeilijk zijn om een club te vinden die hem zo goed behandelt als Anderlecht. Een transfer kan enkel als er een goed bod komt: een goede ploeg, een goede competitie en een goede prijs."



anderlecht-online forum