Openbaar onderzoek stadion start morgen

DINSDAG, 21 APRIL 2015, 18:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen start het openbaar onderzoek over de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. Omwonenden kunnen het dossier inkijken en hun opmerkingen en bezwaren meedelen.


Achter de schermen werkt Anderlecht momenteel volop aan een nieuw stadion op Parking C van de Heizel, maar de club blijft haar plan B achter de hand houden. Al enkele jaren probeert Anderlecht het Constant Vanden Stock-stadion uit te breiden tot 30.300 plaatsen.

In februari 2013 kreeg het project een positief advies van de Overlegcommissie van de gemeente. Die formuleerde echter heel wat opmerkingen, zodat het meer een 'ja maar' was. Van 22 april tot 21 mei mag de bevolking nu zijn advies formuleren tijdens een openbaar onderzoek.

"De lancering van dit openbaar onderzoek betekent niet dat Anderlecht het project rond het nationale stadion stopzet", zegt schepen van ruimtelijke ordening Gaëtan Van Goidsenhoven. "Mocht Anderlecht een bouwvergunning krijgen voor het Constant Vanden Stock-stadion, is het niet verplicht om ook effectief te bouwen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.