Proto loopt risico op gehoorschade

WOENSDAG, 22 APRIL 2015, 09:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Afgelopen zondag in Brugge, de week ervoor op Standard: Silvio Proto krijgt de laatste tijd heel wat voetzoekers en ander knaltuig naar het hoofd gegooid. Dit is niet zonder gevaar bevestigen oorspecialisten.


“Als de knal erg luid is en dicht bij het oor, kan er blijvende schade ontstaan”, vertelt neus-keel-oorarts Peter Wiens. “Ik heb al een jonge patiënt die zijn gehoor gedeeltelijk is verloren nadat zo’n bommetje ontplofte in zijn pruik tijdens een schoolevenement.”

Eenzelfde commentaar is te horen bij Els De Leenheer, oorspecialist aan het UZ Gent. “Er is inderdaad een risico. Sommige mensen zijn gevoeliger dan andere. Om goed te zijn zou hij gehoorbescherming moeten dagen zoals muzikanten of deejays, maar dat is onmogelijk voor een doelman.”

”Proto had last van piep in de oren”

Tijdens de wedstrijd in Brugge deed Proto zijn beklag over de bommetjes bij scheidsrechter Johan Verbist. “Proto vertelde me dat hij last had van een piep in de oren”, aldus Verbist. “Tot twee keer toe liet ik de stadionomroeper een boodschap verspreiden dat het moest stoppen.”

“Het is niet prettig om in dergelijke omstandigheden te moeten werken. Waar gaan we eigenlijk naartoe? In Kortrijk staken supporters van Charleroi zelfs een deel van de tribune in brand.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.