Rel U13: Anderlecht sluit vader en speler uit

VRIJDAG, 24 APRIL 2015, 16:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de rellen van woensdag bij een partij van de provinciale U13 in Betekom heeft Anderlecht al maatregelen genomen. "De vader die fysiek geweld gebruikt heeft tegen de scheidsrechter en zijn zoon hebben we uitgesloten."


"We zijn hiertoe gekomen na grondig onderzoek van de feiten", vertelt Herman Van Holsbeeck in een persbericht. "De club heeft ook onmiddellijk na de wedstrijd contact opgenomen met de provinciaal verantwoordelijke van de KBVB om zijn versie van de feiten te geven."

"Voor Anderlecht voetballen en/of werken heeft grote gevolgen. Als grootste club van het land worden onze elftallen en hun begeleiding regelmatig geprovoceerd en uitgedaagd. Het is niet altijd makkelijk om hier boven te staan, maar we moeten ten allen tijden boven dit soort gedrag staan."

"Sport is niet altijd rechtvaardig, maar we moeten het voorbeeld geven. Dat zijn we aan onszelf verplicht", zo besluit de Anderlecht-manager.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.