Anderlecht met gemak voorbij Kortrijk

ZATERDAG, 25 APRIL 2015, 22:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft revanche genomen voor het verloren duel van vorige week. Het won met maar liefst met 5-1 van Kortrijk. Olivier Deschacht werd de held van de avond. Met twee raken kopballen zette hij paars-wit op weg naar de zege.


Anderlecht nam na een gelijk opgaand begin de partij in hadden en dat resulteerde als snel in een 2-0 voorsprong. Het was Olivier Deschacht die op zeven minuten tijd twee keer kon scoren, telkens na een hoekschop van Defour.

Toch kon Kortrijk tien minuten later de aansluitingstreffer scoren, dit doordat Silvia Proto te ver uit zijn doel stond. Even voor rust was het dan aan Youri Tielemans om met een parel van een trap de 3-1 op het scorebord te plaatsen.

In de tweede helft bleef paars-wit druk zetten en zo kon Aleksandar Mitrovic de 4-1 binnentrappen, dit dankzij een voorzet van Andy Najar. De Serviër vierde zijn doelpunt trouwens opnieuw met het gekende v-gebaar.

Na die 4-1 was het nog niet gedaan, paars-wit wilde meer en vond ook meer. Nu was het aan Najar zelf om te scoren: 5-1. De spelers kunnen met volle tuigen genieten van hun vrije dag van morgen.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht (voorlopig) terug op de tweede plek in het klassement, dit naast Gent dat morgen tegen Club speelt.

Score: 5-1
Goal(s): 17' Deschacht, 1-0, 24' Deschacht 2-0, 34' Chevalier 2-1, 42' Tielemans 3-1, 51' Mitrovic (Kabasele) 4-1, 6' Najar 5-1

RSC Anderlecht:Proto, Vanden Borre (61' Conte), Mbemba, Deschacht, N'Sakala, Defour (76' Dendoncker), Praet, Tielemans, Najar, Mitrovic (82' Kabasele), Acheampong
Kortrijk:Henkinet, Capon, Chanot, Tomasevic, Ulens (68' Mulemo), Marusic, De Mets, Pavlovic (46' Klaasen), Matton, Santini, Chevalier (53' Van Eenoo)

Geel: 36' Marusic
Rood: -

Scheidsrechter: Joeri van de Velde
Stadion: Constant Vanden Stock