Suarez: "Ik heb terug zin om te voetballen"

MAANDAG, 27 APRIL 2015, 15:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez voelt zich goed, uitstekend zelfs. Hij heeft geen pijn meer in de knie en kijkt er naar uit om weer aan de slag te gaan op het voetbalveld.


"Vanaf maandag (vandaag) zet ik een volgende stap op Neerpede", begint Suarez, "Werken in de gymzaal, misschien al even met de ploeg trainen. Maar ik moet het rustig aan doen want ik heb een fysieke achterstand. Het is al lang geleden dat ik een geode groepstraining heb meegemaakt. Maar de motivatie is groot, de zin om weer te voetballen ook."

Geen pijn meer

"Op dit moment voel ik geen pijn meer. Ik heb de voorbije vier maanden hard gewerkt met dokter Ramon Cugat en fysiotherapeut Miki Marin. Elke dag een beetje meer. Na alles wat ik heb meegemaakt, zijn er echt momenten waarop ik denk: 'Wauw, dit is ongelooflijk, ik voel geen pijn meer.' Maar het werk is nog niet gedaan, ik moet er elke dag mee bezig zijn. Er zijn zoveel dingen die ik zolang niet meer gekund heb, maar nu weer wel: lopen zonder pijn, springen zonder pijn. Op het veld van Sabadell, een kleinere club even buiten Barcelona, heb ik ook al een balletje kunnen trappen."

Anderlecht

"Nu zijn de relaties met Anderlecht weer goed, er is de voorbije weken geregeld contact geweest. Besnik Hasi heeft mij vorige week nog gebeld, we hebben mekaar ook berichten gestuurd. Ze zijn tevreden over mijn evolutie. Maandag (vandaag) zie ik de hele staf en Herman Van Holsbeeck. Wellicht komt de fysiotherapeut Miki Marin deze week naar Anderlecht om tot in de details uit te leggen wat ik de voorbije vier maanden precies gedaan heb onder zijn begeleiding en om te bespreken hoe het verder moet. Ik kijk ernaar uit om weer op de club te kunnen werken. Het is zo lang geleden dat ik mijn ploegmaats gezien heb."

Mentaal sterker

"Ik voel mij echt veel beter. Iedereen denkt dat ik dood ben, maar dat ben ik niet. Ik ben alleen behoorlijk nerveus omdat het zo lang geleden is dat ik iets in ploegverband heb gedaan. Het is uitkijken naar elke volgende stap, ik zal de inspanningen moeten opdrijven. Maar elke stap zal mij dichter bij mijn terugkeer brengen. Twijfelen doe ik niet meer. Ik ken mijn voetbalkwaliteiten, die gaan niet weg. Het werk dat ik nu moet doen, is fysiek. Over het voetbal maak ik mij geen zorgen, dat heb ik niet verleerd. De honger om weer te voetballen is heel groot.



anderlecht-online forum