Vanden Stock is keuze van 'de kleintjes'

WOENSDAG, 29 APRIL 2015, 07:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De aanstelling van Roger Vanden Stock als nieuwe voorzitter van de Pro League kwam er op initiatief van de K11, de elf kleinere clubs uit de competitie. Club Brugge reageerde aanvankelijk sceptisch, maar raakte toch overtuigd.


De elf kleinere clubs sloegen drie weken geleden de handen in elkaar. Ze informeerden bij Herman Van Holsbeeck of Vanden Stock bereid zou zijn om de functie op te nemen en dat bleek het geval. "Vanden Stock is een autoriteit, heeft charisma, kan bemiddelen en heeft verstand van voetbal", verwoordt Jozef Allijns van KV Kortrijk de keuze voor Vanden Stock.

Club Brugge krijgt Pierre François

Vanden Stock kreeg gisteren veertien stemmen voor. Roland Dûchatelet van Standard stemde tegen en Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht onthield zich. Ook Club Brugge schaarde zich achter Vanden Stock.

Club reageerde aanvankelijk sceptisch, maar tijdens een gesprek na de topper van anderhalve week geleden raakte Bart Verhaeghe overtuigd van Vanden Stock. In ruil krijgt Club Brugge Pierre François als CEO. Club wilde vooral vermijden dat Dirk Degraen die post zou innemen. Degraen staat te dicht bij Mogy Bayat, een makelaar die bij Club persona nog grata is.

Anderlecht bevoordeeld?

De reacties op de sociale media logen er gisteren niet om: met Vanden Stock als voorzitter zou Anderlecht bevoordeeld worden. "Neen, dit is niet mogelijk", klinkt het bij de Pro League. "François staat in voor de dagelijkse leiding."

De taken van de Pro League-voorzitter moeten niet overschat worden. Hij is meer een uithangbord en iemand die vergaderingen leidt. Een bruggenbouwer dus. Het is niet zo dat Vanden Stock als voorzitter nu een extra stem heeft.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.