"Vanden Stock kan eigenbelang opzij zetten"

WOENSDAG, 29 APRIL 2015, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Is de keuze voor Roger Vanden Stock als voorzitter van de Pro League nu een goede? Het Nieuwsblad-journalist Ludo Vandewalle vindt van wel, maar beseft dat Vanden Stock de perceptie tegen heeft.


Vandewalle betreurt dat er geen externe voorzitter is gevonden. "Maar als er dan toch voor een clubvoorzitter moest worden gekozen, is Roger Vanden Stock de beste keuze", zo schrijft hij in een commentaarstuk. "Niet hardvochtig, zonder verborgen agenda en aanvaardbaar voor iedereen."

Volgens Vandewalle kan Vanden Stock denken in het algemeen belang. "Deze keuze is vooral goed nieuws voor kleine clubs. Geen enkele ­andere clubvoorzitter in eerste klasse zet zo makkelijk het eigen clubbelang opzij voor het algemeen belang van het Belgisch voetbal."

Vandewalle beseft wel dat deze keuze wenkbrauwen doet fronsen. "Het is nefast voor de perceptie. Bij elke beslissing die wordt genomen, zal men nu kijken naar de kleuren die de voorzitter draagt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.