"Mbemba kan elke aanvaller te baas"

DONDERDAG, 30 APRIL 2015, 07:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Chancel Mbemba is weer topfit en dat heeft Anderlecht geweten. De Congolees zorgt ervoor dat Anderlecht weer dominant kan voetballen van achteruit. "Meer dan Mitrovic of Praet is hij klaar voor een toptransfer", zegt Georges Grün.


In Het Nieuwsblad bezingen Grün en Philippe Albert, allebei gewezen topverdedigers van Anderlecht en de Rode Duivels, de lof van Mbemba. "Tussen de lijnen straalt hij autoriteit uit", zegt Grün. "Er is geen libero meer nodig die de gaten dichtloopt."

"Mbemba heeft alles wat een moderne verdediger nodig heeft", weet Albert. "Fysiek is hij enorm sterk en hij is snel op de eerste meters. Als hij toch eens een duel verliest, haalt hij de aanvaller gewoon terug. Rolando en Nuytinck zijn minder snel en spelen daarom met minder ruimte in de rug."

Doordat Mbemba zo snel is, laat hij Anderlecht toe om hoog te spelen. Het creëert zo vaak een man-meer-situatie op het middenveld. "Mbemba heeft ook een goede passing en kan zo het spel opbouwen van achteruit", voegt Grün toe. "Voor zijn leeftijd is hij erg compleet: positiespel, kopspel, duelkracht opbouw."

"Mbemba moet van geen enkele aanvaller schrik hebben", vindt Albert. "Met zijn kracht kan hij iedereen aan en dat bewees hij in de Champions League. Hij is klaar voor een transfer naar Engeland of Duitsland. Deze competities zijn ideaal voor hem."

"Hoewel Mbemba me doet denken aan Marcel Desailly, zou ik hem de Italiaanse competitie niet aanraden", besluit Grün. "Mbemba is sterker en minder naïef dan veel verdedigers uit de Premier League. Mbemba weet wanneer hij moet uitvoetballen en wanneer de bal de tribune in mag. Engeland is ideaal voor hem."



anderlecht-online forum