"We hadden het altijd moeten afmaken"

VRIJDAG, 1 MEI 2015, 08:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kreeg in de slotminuten het deksel op de neus in Gent. Toch laten de spelers het hoofd niet hangen. "Dit Gent is de best voetballende ploeg van België, en wij komen hen op hun eigen veld wegspelen", zei Oliver Deschacht


"We hadden het altijd moeten afmaken, maar het is nu zo. Of die tegendoelpunten niet makkelijk te vermijden zijn? De eerste is fantastisch uitgespeeld van Gent. En de tweede? Ik ga er niets over zeggen, dat is een gevaarlijk onderwerp. Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen, geen commentaar. Het is het verhaal van ons seizoen: we hebben fantastisch gespeeld tegen Arsenal, tegen Galatasaray, tegen Brugge, tegen Mechelen, tegen Lierse ... . En we geven het altijd weg. En nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen."

Niet meer in eigen hand

De titel wordt nu wel heel moeilijk voor paars-wit, en dat beseft ook Deschacht: "We moeten beginnen rekenen, want we hebben het niet meer in eigen hand. We hebben ongelooflijk veel pech: als de scheidsrechter normaal doet, staan we in Brugge op een bepaald moment 0-3 voor. We spelen fantastisch op Club en op Standard, maar pakken we 0 op 6. Vorig seizoen speelden we slechter, maar waren we wel veel efficiënter. Ik weet niet hoe de jonge gasten hierop gaan reageren. Het geluk zal wel eens draaien, zeker? Ik mag niet negatief zijn, ik ben trots op deze ploeg."

Missers van Mitrovic

"Je moet als prof kritisch zijn voor jezelf, maar iedereen deed vandaag wat-ie moest doen, we hebben goed gespeeld. Die missers van Mitrovic? Dat is geen onkunde, Mitro is een topper die al veel doelpunten voor ons heeft gescoord", neemt de verdediger het op voor de Serviër.

"Als we zondag niet winnen, is het gedaan. Anders geloof ik er nog in: wij hebben de moeilijkste verplaatsingen al achter de rug, en we hebben nog een thuismatch meer dan Club Brugge."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.