Hasi: "Leren om dat puntje vast te houden"

VRIJDAG, 1 MEI 2015, 09:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic kreeg tig aantal kansen, die er maar niet in gingen. En Anthony Vanden Borre ging in de fout bij de laatste tegengoal. Toch neemt Besnik Hasi zijn spelers in bescherming.


"Niet alleen Vanden Borre gaat daar in de fout, iedereen moet zijn werk doen. Maar het was wel een overbodige fout: zijn tegenstander kon nergens naartoe, en hij kreeg dekking van twee medespelers. De ontgoocheling is groot, want we hebben vandaag op Champions League-niveau gespeeld, en toch gaan we de boot in. Mijn ploeg moet leren dat als de overwinning er niet in lijkt te zitten - en dat leek zo na al die missers - toch zeker dat ene puntje vast te houden", zegt Hasi.

Het positieve onthouden

"We moeten onze drie laatste uitwedstrijden op basis van het getoonde voetbal altijd winnen. Dus moeten we het positiieve onthouden: de jongens hebben alles gegeven, en we hebben erg veel kansen gecreëerd. Dat Mitrovic vandaag niet gescoord heeft? Vandaag mist hij twee of drie opgelegde kansen, maar ik vergeet niet dat hij al veel doelpunten voor ons gemaakt heeft. Missers kunnen gebeuren. Maar dan moeten we achteraan wel het resultaat vasthouden. Als we zondag niet winnen en Club wel, dan is het voorbij", besluit de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.