Tielemans: "Dit is de mooiste van allemaal"

ZATERDAG, 2 MEI 2015, 09:31 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans heeft de weg naar het doel gevonden in de play-offs. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Al komt die op Gent in aanmerking voor doelpunt van het jaar.


"Ik scoor vlot in deze play-offs", begint Tielemans, "De andere twee waren ook mooi, maar dit was ongetwijfeld de mooiste van allemaal. Ik kon vol uithalen en de bal ging er mooi in. Mijn drie goals in de play-offs waren allemaal afstandschoten. Met de beloften scoorde ik zo ook al tegen Spanje. Het zou fantastisch zijn als ik er de volgende weken zo nog enkele zou kunnen maken."

Twaalf kansen na de rust

Het verlies op Gent komt hard aan bij de spelers, dat geeft ook Tielemans toe: "Dat is normaal als je op het einde nog een punt ziet verloren gaan. Dat komt heel hard aan. Zeker omdat we genoeg kansen hebben gehad om de match helemaal af te maken. Na de rust alleen al hadden we er twaalf, dat is gigantisch. Er hadden er zeker twee of drie in gemoeten. Maar als je die niet afmaakt, kan je niet winnen."

Blijven in geloven

Ondanks zes punten achterstand op Brugge wil Tielemans de titeldromen nog niet opbergen en blijft erin geloven.
"Waarom niet?. Ik ga de volgende weken hard blijven werken om mijn beste niveau te halen. Met de hulp van de ploeg kan ik dan misschien belangrijk worden. We moeten er blijven voor gaan, want anders hebben we het allemaal voor niks gedaan."

Voor de spiegel gestaan

Op het einde van de reguliere competitie zat Tielemans nog op de bank. Maar de jongeling raakte daarvan niet gefrustreerd en ging voor de spiegel staan.
"Dat ik even rust gekregen heb, heeft met veel deugd gedaan. Iedereen weet dat ik een beetje in een vormdip zat, maar ik ben de zaken toen anders gaan bekijken. Ik wilde de dingen soms iets teveel forceren."

Simpel houden

"Ik wilde de dingen soms iets teveel forceren", gaat Tielemans verder, "Als het niet goed ging, wilde ik het soms iets te moeilijk maken en dat lukte dan niet. De coach vroeg mij om mijn spel te spelen en het simpel te houden. Nu ik dat doe, komt de allerbeste Tielemans in mij weer naar boven. Maar nogmaals: om een goed resultaat te halen, zullen we heel de ploeg nodig hebben. Alleen zal ik niet veel punten pakken. Maar ik kan wel een bijdrage leveren aan het totaal. De ploegmaats helpen mij heel veel. Als ik dan op mijn beurt de ploeg kan helpen, doe ik dat met veel plezier. Ik heb niet het gevoel dat ik daarmee druk op mijn schouders laad."

Focussen op Charleroi

Na de zoveelste nederlaag is het de vraag of de jonge spelers dat niet gaan meenemen naar Charleroi. "Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik kan die klik wel maken", zegt Tielemans, "We staan voor vijf belangrijke wedstrijden maar alles kan nog. Alleen moeten we ervoor zorgen dat we iets geleerd hebben uit de vorige matchen. We moeten ons weer focussen op de volgende."

Het zwarte beest van Charleroi

"Het is waar dat we de laatste jaren niet goed waren op Charleroi. Maar dit zijn de play-offs, dit is iets anders. Er staat ons nog maar één ding te doen: onze laatste vijf wedstrijden winnen en dan pas de stand weer bekijken. Ik geloof er nog altijd in. Als wij zondag winnen en Brugge en Gent verliezen, dan is de situatie weer zoals ze was. We spelen nog drie keer thuis, dat kan in ons voordeel spelen. Maar sowieso moeten we gaan voor vijf overwinningen. Alles is nog mogelijk", aldus Tielemans

Vorig jaar stond Anderlecht, halverwege de play-offs, vierde met een achterstand van vier punten en werd toch nog kampioen. Tielemans herinnert zich de laatste wedstrijden nog: "We wonnen toen onze laatste vijf wedstrijden. En we spelen nu veel beter dan toen, ook daarom geloof ik nu nog in onze kansen. Maar één ding is duidelijk: we hebben nu geen recht meer op falen, in geen enkele wedstrijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.