Hasi: "Deze uitzege geeft ons vertrouwen"

MAANDAG, 4 MEI 2015, 07:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi lijkt zijn vaste ploeg te hebben teruggevonden. En dat brengt resultaten met zich mee, zoals gisteren de eerste uitzege tijdens de play-offs. Gisteren stond voor de vierde keer op rij dezelfde ploeg op het veld.


"Je moet er rekening mee houden dat ik lang niet heb kunnen spelen met die ploeg, omdat belangrijke spelers geblesseerd waren. Toen ik deze jongens allemaal wél had, hebben we gezegd: "We zullen zo voetballen'. We zouden niet weer gaan wisselen omdat het resultaat een keer niet volgde", legt Hasi uit.

Groeien naar beste vorm

"In Brugge en Gent kregen we de punten niet die we verdienden, maar het voetbal was wel goed. Je moet groeien naar je beste vorm. Dan is het belangrijk dat je dezelfde ploeg steeds weer vertrouwen geeft. Zo krijg je automatismen, zo is de organisatie er ook. En je hebt gezien: ook hier misten we gestalte op stilstaande fasen, maar als iedereen bij de les blijft, is dat geen problem."

Mentaliteit, discipline en fighting spirit

"Drie dagen geleden gingen we fysiek diep tegen Gent en daar kwam de ontgoocheling bovenop. Als de frisheid minder is, moet je in staat zijn om een ander voetbal te spelen. Dat hebben we ook gedaan, met fighting spirit, door het aangaan van duels en bij momenten ook met aardig voetbal. De mentaliteit was er, de discipline die we in andere matchen soms misten ook."

"Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. We pakken hier drie heel belangrijke punten en komen dichter bij Club. Dat we nog drie van onze vier resterende matchen thuis spelen, is een goed vooruitzicht. We hebben al uitgespeeld tegen alle belangrijke topteams, we krijgen ze nu allemaal thuis", kijkt Hasi vooruit.

"Twaalfde man wordt zondag belangrijk"

"Tegen Brugge moeten we bevestiging brengen. Het voetbal is er, de kansen zijn er. Deze uitzege geeft ons vertrouwen. Nu gaan we een mentale boost krijgen. We gaan zondag tegen Brugge vol voor de overwinning, we zullen zien wie de beste is. Brugge heeft tot nu toe ook een beetje geluk gehad dat ze nog een resultaat konden pakken op het einde. Wij gaan proberen ons voetbal te brengen van de laatste weken. En we hopen dat we zondag een 'ambiance' krijgen waarmee wij overal worden ontvangen. De twaalfde man wordt zondag ook belangrijk", aldus Hasi.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.