Vader en broer verdedigen Vanden Borre

DINSDAG, 5 MEI 2015, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anthony Vanden Borre kende al betere tijden. Zowel sportief, als extrasportief krijgt de verdediger heel wat kritiek te slikken. In de kranten reageren zijn vader en broer. "Anthony weet dat hij beter kan dan wat hij nu toont."


Tegendoelpunten die zijn schuld zijn, (zware) overtredingen en als klap op de vuurpijl het veterincident tijdens het eerbetoon aan Gregory Mertens. Neen, je kan moeilijk zeggen dat Vanden Borre goed bezig is. "De kritiek die hij nu krijgt, glijdt heus niet allemaal van hem af", vertelt vader Emile in Het Nieuwsblad.

"Anthony zal voor iedereen de vrolijke Ket spelen, maar dat is een façade. Die gebruikt hij om zich te beschermen tegen stress en kritiek. Hij is veel emotioneler dan iedereen denkt", zegt Emile.

Zijn oudere broer Frank bevestigt dit in Het Laatste Nieuws. "Wat nu gebeurt, is geen kritiek meer op de voetballer, maar op de mens. Met sportieve kritiek kan ik leven. Dat hoort bij het voetbal. Anthony kan inderdaad beter dan wat hij nu laat zien en dat beseft hij zelf ook."

"Veters knopen? Hij was ervoor al bezig"

Vader Emile en broer Frank verdedigen Vanden Borre ook bij het veterincident. "Bekijk de beelden: Anthony was zijn veters al aan het knopen voor het eerbetoon begon"quot;, zeggen ze allebei. "Maar ik besef wel dat het ongelukkig overkomt", voegt Frank toe.

"Ach de mensen zijn gek geworden", vertelt Emile. "Anthony zat in zijn eigen wereld en was zich van geen kwaad bewust. Zo hebben we onze zoon ook niet opgevoed."

Emile en Frank wijzen er ook op dat Vanden Borre Mertens kent vanuit de jeugd van Anderlecht. Daar speelden ze verschillende jaren samen. "Anthony was er kapot van toen hij het nieuws hoorde", aldus Frank. "Ik aanvaard dus niet dat hem een gebrek aan respect wordt verweten."



anderlecht-online forum